Ζέστη, ήλιος, θάλασσα, άμμος, αλλαγή περιβάλλοντος - η περίοδος του καλοκαιριού έρχεται με ποικίλες προκλήσεις για το δέρμα με ακμή.
Ιδιαίτερα η θάλασσα και ο αυξημένος χρόνος που περνάμε εκεί μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση του δέρματος με ακμή ή τάση ακμής. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις και πώς μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου όσο βρίσκεσαι στη θάλασσα;
Έκθεση στον ήλιο - ποτέ χωρίς το αντηλιακό σου
Το αντηλιακό είναι το άλφα και το ωμέγα για την αποτελεσματική προστασία της επιδερμίδας σου ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB. Επίλεξε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας, ελαφριά σύνθεση και ειδική φόρμουλα για δέρματα με ακμή ή ουλές ακμής ώστε να μην επιβαρύνεις παραπάνω την επιδερμίδα σου. Φρόντισε ακόμη το αντηλιακό σου να είναι μη φαγεσωρογόνο ώστε να μη φράξει τους πόρους και να έχει λεπτόρρευστη υφή ή υφή τζελ, χωρίς έντονα αρώματα και έλαια.
Θάλασσα - ναι στις βουτιές, όχι στο αλμυρό νερό
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βουτιά στη δροσερή θάλασσα μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. Δυστυχώς όμως το δέρμα με ακμή δεν έχει την ίδια άποψη. Το αλμυρό νερό ενδέχεται να ερεθίσει και να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου. Για αυτό καλό θα ήταν να ξεπλένεις το πρόσωπό σου με φρέσκο νερό μετά τη βουτιά και πριν εφαρμόσεις το αντηλιακό σου και φυσικά να φροντίζεις για την ενυδάτωση του δέρματός σου καθημερινά.
Άμμος - εστία μικροβίων
Είναι γνωστό πως η άμμος αποτελεί συχνά εστία μικροβίων που μπορεί να επιδεινώσουν τα σημάδια της ακμής, επομένως καλό θα ήταν να αποφύγεις να έρθει σε επαφή με το πρόσωπό σου στην παραλία.
Ζέστη - ο ιδρώτας δεν είναι σύμμαχός σου
Πέρα από τον κίνδυνο εγκαύματος η εκτεταμένη παραμονή στον ήλιο και η αυξημένη ζέστη του καλοκαιριού προκαλούν και αυξημένη εφίδρωση, η οποία εντείνει την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και επιβαρύνει επιδερμίδες με ακμή ή τάση ακμής.
Η δερματολόγος Μαρία Τσικελούδη είναι στη διάθεσή σου ώστε να ενημερωθείς για την καλύτερη δυνατή προστασία της επιδερμίδας σου και να χαρείς τις ημέρες σου στη θάλασσα χωρίς να επιβαρύνεις το δέρμα σου.